Laddercompetitie

Het doel van onze laddercompetitie is op de eerste plaats nieuwe mensen te leren kennen van gelijkaardig of hoger niveau en recreatieve wedstrijdjes te faciliteren.

Hoe werkt het?
In onze club hangt een verticale rangschikking van alle ingeschreven duo's. Je kan hogerop klimmen door duo's uit te dagen die boven je staan. Win je? Dan wissel je van plaats met het hogere duo. Bij verlies blijven de kaartjes op dezelfde plaats. Je kan tot 3 plaatsen boven jezelf duo's uitdagen!

Belangrijk: je vindt de contactgegevens van de duo's op de achterkant van de kaartjes!

Door een te beperkt aantal inschrijvingen in dubbel dames en gemengd hebben we van alle inschrijvingen 1 ladder gemaakt.Regels

  • Je schrijft in en speelt steeds als duo
  • Je kan een duo uitdagen die 1, 2 of 3 plaatsen boven jou op de ladder staat
  • Je bent verplicht een uitdaging aan te gaan en spreekt zelf een moment af om te spelen.
  • Je speelt naar 2 winnende sets tot 6 met een super tie break (tot 10) bij 1-1 setstand. 
  • De competitie start op 1 juni en loopt tot einde september. Loting gebeurt op 23 mei. 
  • Er zijn prijzen voorzien voor de winnaars en het duo met het meest gespeelde wedstrijden.
  • Van deelnemers wordt verwacht dat ze voldoende tijd beschikbaar hebben om maximaal binnen de 2 weken na de uitdaging tot een afspraak te komen. Indien herhaaldelijk blijkt dat dit niet mogelijk is, kan iemand als verliezer worden beschouwd en zo een groep dalen of zelfs uit de laddercompetitie verwijderd worden. De clubleiding zal hierover oordelen.
  • Men mag niet twee keer na elkaar dezelfde persoon uitdagen tenzij die helemaal bovenaan op de ladder staat.
  • Men kan pas iemand uitdagen zodra de vorige wedstrijd (uitdaging) afgewerkt is. Als je uitgedaagd wordt terwijl nog een andere wedstrijd gepland staat kan je die uitdaging 'on hold' zetten. Blijf je na de geplande wedstrijd op je bestaande positie, dan kan je die uitdaging alsnog aangaan. De uitdagers mogen ook kiezen om een ander duo uit te dagen en niet te wachten.
  • Nieuwe duo's kunnen zich nog bij de ladder vervoegen en zullen op een apart deel van het bord gehangen worden. Zij kunnen een duo van over heel de ladder uitdagen met uitzondering van de top 10. Wint de nieuwkomer? Dan wordt hij 1 plaats boven het uitgedaagde duo geplaatst (rest van de kaartjes schuift 1 plaats naar beneden). Verliest de nieuwkomer? Dan wordt hij 6 plaatsen lager dan het uitgedaagde duo tussengeschoven.
Tot slot:
Naast de ladder hangt een lijst waar alle gespeelde wedstrijden + scores + datum dienen ingevuld te worden.  

Veel succes en speelplezier!